Wethouder Groothuis krijgt De Gouden Troffel

Wethouder Jaap Groothuis - Martijn Van Koeveringen, SGP jongeren, Nunspeet, Elspeet
23 februari 2022

Wethouder Jaap Groothuis heeft De Gouden Troffel gekregen. De Gouden Troffel is een aanmoedigingsprijs en werd overhandigd door Martijn van Koeveringe, voorzitter van SGP Jongeren Nunspeet-Elspeet: “Als jongeren zijn wij de toekomstige toetreders op de woningmarkt. We maken ons zorgen over het woningaanbod. Het is als starter steeds moeilijker om een geschikte woonruimte te vinden. Terwijl we hier zo graag willen blijven wonen. De plaats waar we zijn opgegroeid. Het is ook de plek waar we ons verbonden voelen bij verenigingen, kerken en het sociale netwerk.”  

Wethouder Jaap Groothuis waardeert het gebaar en laat trots de troffel zien aan een voorbijlopende medewerker: “Een mooi cadeau, ik wil er graag mee aan de slag!”. De SGP Jongeren Nunspeet-Elspeet zijn blij met de inspanning van wethouder Jaap Groothuis de afgelopen jaren. En moedigen hem aan het woningaanbod op een verantwoorde manier verder uit te breiden. Voor Martijn aanleiding om daarover het gesprek aan te gaan met Wethouder Groothuis.  

In het gesprek gaat het al gauw over de afgelopen vier jaar. Wethouder Groothuis laat Martijn de luchtfoto zien van plan Molenbeek in de bestuursvleugel van het gemeentehuis. Al wijzend op één van de straten: “Deze straat is vanuit CPO ontwikkeld en een mooi voorbeeld van hoe wij het graag zien. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn meerdere inwoners gezamenlijk de ontwikkelaar van een straat. Gezamenlijk geven zij de opdracht tot de ontwikkeling en bouw. Dat geeft veel voordelen, zoals een grote betrokkenheid tussen de toekomstige bewoners. Daarnaast kunnen we daarmee nog beter borgen dat we bouwen voor eigen inwoners. Als SGP willen we CPO-trajecten nog meer ruimte bieden.” Martijn vult aan: “De Gouden Troffel is als dank en aanmoediging vanuit de SGP-jongeren. Het is voor ons mooi om de drive van Jaap Groothuis te zien. We steunen onze kandidaat-wethouder Jaap Groothuis én de SGP campagne volop. Voor nóg meer woningen voor jongeren en starters!”

Bron: https://www.nunspeet.nu/wethouder-groothuis-krijgt-de-gouden-troffel/